Business Controller Commercie Albert Heijn

Apply
Master
Medior
Finance
NLD-Zaandam, Provincialeweg 11
You will work at

Your new job and office

Als Business Controller binnen Albert Heijn Finance kun je bijna niet dichter bij de business staan. In het AH Finance team werk je echt als Finance business partner, waar andere bedrijfsonderdelen van Ahold Delhaize zaken als financial control en de financiële administratie op zich nemen. De finance business partner voor de commerciële teams is Finance Commerce. Business Control binnen dit team is gespiegeld aan de business, waardoor je als business controller voor een bepaalde unit werkt. Je kunt dan bijv. denken aan de unit Vers, Houdbaar, of Marketing & Communicatie. Binnen jouw onderdeel zorg je voor een transparant financieel overzicht, maak je scherpe analyses en maak je impact als strategisch sparringpartner van je stakeholders.

Hi, wij zijn Albert Heijn, food retailer

Of mensen nu online shoppen of een fysieke winkel bezoeken, ‘Albert Heijn’ is een graag geziene gast in vijf miljoen huishoudens. Dat brengt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee, want we willen klanten doorlopend inspireren gezond, makkelijk, lekker én betaalbaar te eten. Gegeven de snelheid waarmee klantvoorkeuren veranderen, vraagt dat om continue rethinks van onze proposities en positionering. Bijvoorbeeld vanwege de door Covid-19 aangejaagde transitie van off- naar online winkelen. Kiezen voor Albert Heijn betekent dus kiezen voor een fluïde setting, waarin verandering de enige constante is. En waar alles wat je doet impact heeft op de levens van miljoenen klanten. Klinkt uitdagend? Welkom bij dé food retailer.

Zo maak je als Business Controller het klantverschil:

 • Jij bent verantwoordelijk voor alle financiële activiteiten van het focusgebied waar je voor werkt. Je maakt ad hoc analyses van ontwikkelingen in jouw gebied en bent actief bezig met procesoptimalisatie.
 • Met jouw ervaring in business control weet je de bedrijfsactiviteiten financieel zo in te richten dat we commercieel slagvaardig zijn.
 • Als sparringpartner van jouw business challenge en adviseer je waar nodig, om de omzet te verhogen en de spend te verlagen. Je houdt hierbij altijd duurzaam ondernemen, overzicht en transparantie in het oog.
 • Je weet integraal te denken en zowel projectmatig en ad hoc te werken als strategische lange termijn plannen te maken in samenwerking met de business

Als Business Controller lever je een impactvolle bijdrage aan het behalen van de bedrijfsresultaten, voeren van transparant beleid en besluitvorming voor de toekomst. Die missie vlieg je niet solo aan, maar als lid van het Finance Commerce team, bestaande uit 11 directe collega’s.

What do we offer?

De juiste ingrediënten voor een impactvolle job

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 46.000 en € 62.000 (afhankelijk van ervaring ) bij een fulltime dienstverband.
 • De perks die bij de positie passen: aantrekkelijke bonusregeling, laptop en smartphone.
 • Royale pensioenregeling (6,2% eigen bijdrage) en korting op (onder andere) verzekeringen.
 • Afhankelijk van het level van de rol: ofwel 45 (ja, vijfenveertig) dagen met vakantie - 25,5 vast, 19,5 ADV -, ofwel 20 vakantiedagen, aangevuld met 12,5 dagen op basis van vrije keuze. Van genieten, ruilen voor kortingen of integraal laten uitbetalen? Jij beslist.
 • Een setting waarin learning from your peers dagelijkse realiteit is en je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling doorlopend worden gestimuleerd.
 • Een werkgever die het beste van twee werelden combineert: de kansen die je met een corporate associeert plus de autonomie en vernieuwingsdrang die scaleups kenmerkt.
 • De mogelijkheid om miljoenen mensen gezonder, lekkerder en makkelijker te laten eten.

Requirements

Om maximale klantimpact te maken, is het belangrijk dat je 

 • Een afgeronde WO Master in de richting van Finance/Bedrijfskunde of soortgelijk met 2-5 jaarrelevante werkervaring combineert.
 • Jouw meerwaarde in rollen als Business Controller of binnen FP&A hebt bewezen.
 • Solide analytische, financiële en commerciële kwaliteiten meeneemt.
 • Een behendige stakeholdermanager bent die met collega’s op alle niveaus kan acteren.
 • Geen keiharde eis, maar ervaring in Retail en/of binnen een grote corporate is een welkome aanvulling.

 

Pionieren bij een corporate?

Het kan, ‘gewoon’ bij je favoriete omnichannel buurtsuper. Klik op de sollicitatiebutton en ontdek hoe je, samen met enorm diverse én enorm enthousiaste collega’s het klantverschil maakt. Oh, vanwege Corona schenken we momenteel alleen virtuele koffie/thee bij onze gesprekken. Meer weten? Tess van der Poel, Talent Acquisition Partner, vertelt je graag alles over de rol, de impact en de benefits.

Application process

1.
Apply
2.
Invitation
3.
1st interview
4.
2nd interview
5.
Job offer
6.
Opt. assessment
Apply to: Business Controller Commercie Albert Heijn
Apply