Business Technology Consultant - eCommerce Logistics

Apply
Master
Senior
IT
NLD-Zaandam, Provincialeweg 11
You will work at

Your new job and office

Honderdduizenden klanten, 10.000+ medewerkers in de logistiek, 7+ thuisdistributiecentra en 1.000+ bezorgvoertuigen vragen om een efficiënt logistiek proces. Jij bent helemaal klaar om de logistieke keten naar een next level te brengen.  

Hi, wij zijn Albert Heijn, omnichannel food retailer  

Of mensen nu online shoppen of een fysieke winkel bezoeken, ‘Albert Heijn’ is een graag geziene gast in 5 miljoen huishoudens. Dat brengt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee, want we willen klanten doorlopend inspireren gezond, makkelijk, lekker én betaalbaar te eten. Gegeven de snelheid waarmee klantvoorkeuren veranderen, vraagt dat om continue rethinks van onze proposities en positionering. Bijvoorbeeld vanwege de door Covid-19 aangejaagde transitie van off- naar online winkelen. Kiezen voor Albert Heijn betekent dus kiezen voor een fluïde setting, waarin verandering de enige constante is. En waar alles wat je doet impact heeft op de levens van miljoenen klanten. Klinkt uitdagend? Welkom bij dé omnichannel food retailer. 

Zo maak je als Business Technology Consultant het klantverschil 

 • Je zet nieuwe technologieën in om te innoveren. 
 • Je bevordert het gebruikersgemak van het online boodschappen doen. 
 • Je zorgt ervoor dat thuisbezorging aantrekkelijk is. Dit doe je onder andere door tijdstippen te bieden die aansluiten bij de klantbehoefte en lastminutebestellingen mogelijk te maken. 
 • Je ziet kansen voor een effectievere werkwijze die bijdragen aan betere rijroutes en reductie van handmatig werk.  
 • Je verbetert de kosten/baten van e-commerce. 
 • Je adviseert stakeholders, waaronder business leadership, de platformdirecteur en jouw direct leidinggevende. 


Als Business Technology Consultant lever je een impactvolle bijdrage aan miljoenen klanten die kunnen rekenen op het gemak van online boodschappen bestellen bij Albert Heijn. Die missie vlieg je niet solo aan, maar als gewaardeerd lid van het team Customer Technologie platform met 6 directe collega’s. Andere key counterparts zijn business owners en tech leads. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Business Technology. Hoewel de stip op de horizon helder is – je wilt een steeds gunstiger kosten-batenbalans per e-commerceklant – is de weg daarnaartoe complex. Je overziet de omni-channel complexiteit en vele afhankelijkheden en zorgt continue voor de juiste balans tussen faciliteren van exponentiele groei en minimaliseren van reputatie- en continuiteitsrisico’s. Bovendien is de scope enorm: demand & capacity forecasting, real time route scheduling en beschikbaarheid assortiment vallen allemaal binnen jouw invloedssfeer. Plus: het aantal afhankelijkheden dat je dient te managen, is fors. Bouw een efficiëntere routing. Co-creëer een groter gebruiksgemak voor de klanten. En bereik dat minder handmatig werk hoeft te worden verricht. 

Aan jou om de meest efficiënte route naar de gedroomde finish uit te stippelen en te borgen dat we die eindstreep halen, zonder dat er onderweg stakeholders afhaken. Hoewel het nog efficiënter maken van orderpicking mission critical is, zijn het creëren en aanwakkeren van draagvlak en tractie cruciale randvoorwaarden. De rol van Business Technology Consultant doet dus een even groot beroep op je kennis van logistiek als op je talent de vertaalslag naar technologie te maken. Hoe borg je dat systemen en platforms bereikbaar blijven? En hoe voorkom je dat het inroosteren van alle 10.000 logistieke medewerkers vastloopt? Jij ziet kansen en gaat erachteraan, waarbij je continu nadenkt over de doorvertaling naar next best actions. Dat maakt dit tot een zeer aantrekkelijke rol voor een aanjager van innovatie die graag bewijst dat dienstverlening nog beter kan aansluiten bij de klantwens.

What do we offer?

De juiste ingrediënten voor een impactvolle job 

 • Een jaarsalaris van rond de 80K bij een fulltime dienstverband. 
 • De perks die bij de positie passen: aantrekkelijke bonusregeling, een reiskostenvergoeding, laptop en smartphone.  
 • Royale pensioenregeling (6,2% eigen bijdrage) en korting op (onder andere) verzekeringen. 
 • 20 vakantiedagen, aangevuld met 12,5 dagen op basis van vrije keuze. Van genieten, ruilen voor kortingen of integraal laten uitbetalen? Jij beslist. 
 • Een setting waarin learning from your peers dagelijkse realiteit is en je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling doorlopend worden gestimuleerd.  
 • Een werkgever die het beste van twee werelden combineert: de kansen die je met een corporate associeert plus de autonomie en vernieuwingsdrang die scale-ups kenmerkt.  
 • De mogelijkheid om miljoenen mensen gezonder, lekkerder en duurzamer te laten eten. 

Requirements

Om maximale klantimpact te maken, is het belangrijk dat je 

 • Een bachelor / master-diploma hebt. Bijvoorbeeld in de richting Information Technology, IT Business Administration, Information Management, Data Science, Logistiek of een vergelijkbare IT studierichting.  
 • Zo’n 5 à 7 jaar relevante werkervaring meeneemt je jouw meerwaarde in rollen als Business Consultant Tech, Digital Transformation, Lead Developer en/of Architect hebt bewezen. 
 • Over uitstekende communicatieve vaardigheden en goede beheersing van zowel de Engelse als Nederlandse taal beschikt. 
 • Een trackrecord in het aandragen en (ook financieel) onderbouwen van verbeteringen hebt: alleen dan kun je de unieke innovatie die onze sector kenmerkt doorgronden en bespelen. 
 • Een behendige stakeholdermanager bent die met collega’s op alle niveaus kan levelen. 
 • Aantoonbare ervaring hebt in het analyseren en verbeteren van logistieke processen met behulp van data en technologie in een e-commerce-omgeving. 
 • Deskundigheid bezit in het toepassen van innovatieve oplossingen binnen het domein. 

Pionieren bij een corporate? 

Het kan, ‘gewoon’ bij je favoriete omnichannel buurtsuper. Wat we je precies kunnen bieden? Welke uitdagingen je dient te overwinnen? En met welke collega’s je dat doet? Wouter Lipsius vertelt je graag alles over de rol, de impact en de benefits. Klik op de sollicitatiebutton en ontdek hoe je, samen met enorm diverse én enorm enthousiaste collega’s het klantverschil maakt! 

Meer weten? 

Wouter Lipsius helpt je graag verder via wouter.lipsius@ah.nl. Oh, vanwege Corona schenken we momenteel alleen virtuele koffie/thee bij onze gesprekken. 

Application process

1.
Apply
2.
Invitation
3.
1st interview
4.
2nd interview
5.
Job offer
6.
Opt. assessment
Apply to: Business Technology Consultant - eCommerce Logistics
Apply