Digital Consultant Customer Experience & Omnichannel

Apply
Master
Senior
IT
NLD-Zaandam, Provincialeweg 11
You will work at

Your new job and office

Miljoenen klanten, 1000+ medewerkers, Honderdduizenden wekelijkse online bestellingen, voorop in digitaal in de winkel met selfscan en betalen, het grootste loyaliteitsprogramma met Bonus. Jij bent helemaal klaar om de digitale customer journey bij AH naar een next level te brengen.  

Hi, wij zijn Albert Heijn, omnichannel food retailer  

Of mensen nu online shoppen of een fysieke winkel bezoeken, ‘Albert Heijn’ is een graag geziene gast in miljoenen huishoudens. Dat brengt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee, want we willen klanten doorlopend inspireren met gezond, makkelijk, lekker én betaalbaar eten. Gegeven de snelheid waarmee klantvoorkeuren veranderen, vraagt dat om continue rethinks van onze proposities en positionering. Bijvoorbeeld vanwege de door Covid-19 aangejaagde transitie van off- naar online winkelen en de exponentiële toename in gebruik van self-scan in 80% van onze winkels. Kiezen voor Albert Heijn betekent dus kiezen voor een fluïde setting, waarin verandering de enige constante is. En waar alles wat je doet impact heeft op de levens van miljoenen klanten. Klinkt uitdagend? Welkom bij dé omnichannel food retailer. 

Zo maak je als Digital Consultant Customer Experience & Omnichannel het klantverschil 

 • Je zet nieuwe en bestaande technologieën in om te innoveren. 
 • Je bevordert het gebruikersgemak van omnichannel boodschappen doen. 
 • Je zorgt ervoor dat de Albert Heijn customer journey aantrekkelijk is. Zowel voor boodschappen in de winkel als online.  
 • Je ziet kansen voor meer gemak, “fun” en waarde. Voorbeelden search, self-scan, chat, relevant en beschikbaar assortiment, track & trace en loyalty programma’s zoals koopzegels. 
 • Je verbetert bijvoorbeeld het aantal bezorgbundel klanten, de NPS, het aantal app gebruikers, het aantal bonuskaart klanten. 
 • Je adviseert stakeholders, waaronder business leadership, de platformdirecteur en jouw direct leidinggevende. 

Als Digital Consultant lever je een impactvolle bijdrage aan miljoenen klanten die kunnen rekenen op het gemak boodschappen doen bij Albert Heijn. Die missie vlieg je niet solo aan, maar als gewaardeerd lid van het team Customer Technologie platform met 6 directe collega’s. Andere key counterparts zijn business owners en tech leads. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Business Technology. Hoewel de stip op de horizon helder is – je wilt digitaal gemak in de winkel en online – is de weg daarnaartoe complex. Je overziet de omni-channel complexiteit en vele afhankelijkheden en zorgt continue voor de juiste balans tussen faciliteren van exponentiele groei en minimaliseren van reputatie- en continuiteitsrisico’s. Bovendien is de scope enorm: 1000+ winkels, de grootste online supermarkt, 2 miljoen app gebruikers, miljoenen ah.nl gebruikers, het grootste loyalty programma in Nederland. Plus: het aantal afhankelijkheden dat je dient te managen, is fors in combinatie met exponentiele groei. Draag bij aan de beste customer journey en co-creëer een groter gebruiksgemak voor alle AH klanten. En bereik dat de producten in de AH customer journey naadloos integreren. 

Aan jou om samen de digitale customer journey bij AH verder te brengen, en te borgen dat we die eindstreep halen, zonder dat er onderweg stakeholders afhaken. Hoewel de customer journey mission critical is, zijn het creëren en aanwakkeren van draagvlak en tractie cruciale randvoorwaarden. De rol van Digital Consultant doet dus een even groot beroep op je kennis van digitaal gemak, eCommerce, eMarketing als op je talent de vertaalslag naar technologie te maken. Hoe borg je dat systemen en platforms bereikbaar blijven? En hoe voorkom je klantirritaties? Jij ziet kansen en gaat erachteraan, waarbij je continu nadenkt over de doorvertaling naar next best actions. Dat maakt dit tot een zeer aantrekkelijke rol voor een aanjager van innovatie die graag bewijst dat dienstverlening nog beter kan aansluiten bij de klantwens. 

What do we offer?

De juiste ingrediënten voor een impactvolle job 

 • Een jaarsalaris van rond de €80.000,- bij een fulltime dienstverband. 
 • De perks die bij de positie passen: aantrekkelijke bonusregeling, een reiskostenvergoeding, laptop en smartphone.  
 • Royale pensioenregeling (6,2% eigen bijdrage) en korting op (onder andere) verzekeringen. 
 • 20 vakantiedagen, aangevuld met 12,5 dagen op basis van vrije keuze. Van genieten, ruilen voor kortingen of integraal laten uitbetalen? Jij beslist. 
 • Een setting waarin learning from your peers dagelijkse realiteit is en je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling doorlopend worden gestimuleerd.  
 • Een werkgever die het beste van twee werelden combineert: de kansen die je met een corporate associeert plus de autonomie en vernieuwingsdrang die scale-ups kenmerkt.  
 • De mogelijkheid om miljoenen mensen gezonder, lekkerder en duurzamer te laten eten. 

Requirements

Om maximale klantimpact te maken, is het belangrijk dat je 

 • Een bachelor / master-diploma hebt. Bijvoorbeeld in de richting Information Technology, IT Business Administration, Information Management, Data Science, of een vergelijkbare studierichting. 
 • Zo’n 5 à 7 jaar relevante werkervaring meeneemt waarin jij jouw meerwaarde in rollen als Business Consultant Tech, Digital Marketeer, Lead Developer en/of Tech Lead, of Architect hebt bewezen. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal hebt. 
 • Een trackrecord in het aandragen en (fact-based) onderbouwen van verbeteringen hebt binnen het eCommerce en omni-channel domein: alleen dan kun je de unieke innovatie die onze sector kenmerkt doorgronden en bespelen. 
 • Een behendige stakeholdermanager bent die met collega’s op alle niveaus kan levelen. 
 • Aantoonbare ervaring hebt in het analyseren en verbeteren van de customer journey met behulp van data en technologie. 
 • Deskundigheid bezit in het toepassen van innovatieve oplossingen binnen het domein.  

Pionieren bij een corporate? 

Het kan, ‘gewoon’ bij je favoriete omnichannel buurtsuper. Wat we je precies kunnen bieden? Welke uitdagingen je dient te overwinnen? En met welke collega’s je dat doet? Aladar Horsky vertelt je graag alles over de rol, de impact en de benefits. Klik op de sollicitatiebutton en ontdek hoe je, samen met enorm diverse én enorm enthousiaste collega’s het klantverschil maakt! 

Meer weten? 

Aladar Horsky helpt je graag verder via aladar.horsky@ah.nl Oh, vanwege Corona schenken we momenteel alleen virtuele koffie/thee bij onze gesprekken. 

Application process

1.
Apply
2.
Invitation
3.
1st interview
4.
2nd interview
5.
Job offer
6.
Opt. assessment
Apply to: Digital Consultant Customer Experience & Omnichannel
Apply