Web Analist

Apply
Master
Junior
Data-science
NLD-Zaandam, Provincialeweg 11
You will work at

Your new job and office

Kan jij niet wachten om onze web- en appdata te analyseren? En word jij niet bang van een enorme bulk aan data én het geven van goede inzichten en adviezen aan onze collega’s? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe Web Analist binnen AH Technology!  

 

Als Web Analist maak je impact door klantgedrag inzichtelijk te maken. Hoe kunnen wij onze app inzetten om nog relevanter en persoonlijker te zijn? Hoe gebruiken klanten onze website en app voor zowel hun boodschappen online als in de winkel? Ook met inzichten over de Bonusbox, Albert Heijn Premium en de search engine kunnen wij helpen om deze features nog verder door te ontwikkelen en te optimaliseren.   
 
Je trekt daarbij op met alle collega’s van Strategy & Analytics, onze centrale Data Science & Analytics afdeling. Hier wordt ook de strategie van Albert Heijn bepaald, dus het belang van data is groot. Samen helpen wij om onze belofte om onze klanten factbased het juiste product op het juiste moment aan te bieden en hen gezonder te laten leven in te lossen. En de setting? We promoten autonomie en experimenteren. 

 

Zo maak jij het verschil: 

 • Je analyseert online klantgedrag en onderzoekt waarom en hoe klanten interacteren met de AH website en App, onze producten kopen en de mate waarin ze loyaal zijn. 
 • Je dompelt jezelf helemaal onder in Google Analytics en duikt in ons datalake vol web, app, klant én transactiedata. 
 • Je vertaalt datagedreven inzichten door naar concrete acties, inzichten en modellen, waarbij wij je uiteraard goed begeleiden. Zo maak jij impact op onze miljoenen klanten. 
 • Je ondersteunt onze business collega’s om onze data juist te gebruiken, goed te interpreteren en zelfstandig inzichten uit analyses te halen.  
 • Je hebt een pragmatische aanpak, natuurlijk goed onderbouwd met data. Een simpele oplossing is vaak beter dan een complexe. Het gaat om de impact, niet om het model.   

 

Jouw nieuwe werkplek. 

Als Web Analist werk je bij Albert Heijn, onderdeel van Ahold Delhaize. Albert Heijn is de nummer 1 food retailer van Nederland. Al ruim 130 jaar de vertrouwde en inspirerende partner voor miljoenen klanten. Met meer dan 1000 winkels in Nederland en België en 24/7 op ah.nl zijn wij er altijd en overal voor onze klanten. Maar er is werk aan de winkel om een volgende fase te realiseren. Om ‘beter eten’ voor iedereen bereikbaar te maken en boodschappen doen nog gemakkelijker te maken. 

 

Dat data een belangrijke rol heeft binnen Albert Heijn staat vast. Onze Analytics & Data Science teams vallen onder ons Strategy & Analytics team, waar we samen de strategie van Albert Heijn vormgeven. Daarbij vinden we persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s belangrijk en hebben we een eigen Data Academy waar je een eigen ontwikkeltraject volgt. Zo blijft jouw kennis up to date en blijf jij je ontwikkelen.  

 

 

What do we offer?

Bij AH Technology willen we groeien. Dat kan alleen als jij met ons meegroeit. Hiervoor krijg je best in class begeleiding en toegang tot inspirerende opleidingen om je eigen ontwikkeling en loopbaan vorm te geven. Terwijl we met elkaar bouwen aan ons merk én aan jouw loopbaan, kan je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:  

 

 • We betalen je inzet terug met een bruto jaarsalaris tussen de € 43.000 en € 56.000, inclusief vakantiegeld (afhankelijk van je ervaring) en bij een fulltime werkweek. 
 • 25,5 vakantiedagen en 19,5 adv-dagen, met de mogelijkheid om je adv-dagen te laten uitbetalen. Zo kan jij genieten van jouw welverdiende vakantie.  
 • 8% Vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een gegarandeerde winstuitkering.  
 • Goede pensioenopbouw.  
 • Een laptop en telefoon.  
 • Toegang tot onze AH Data Academy met veel trainingen op zowel hard als soft skills, jezelf blijven ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.  
 • Een uitdagende functie met de mogelijkheid om te werken met grote hoeveelheden data  
 • Een gemotiveerd en groeiend team dat het analytisch geweten van de organisatie vormt  
 • Een data-gedreven organisatie, waar de stakeholders het belang van data-gedreven werken erkennen.  
 • Leuke collega’s, gezellige uitjes en een ambitieuze en informele bedrijfscultuur.  

 

 

Requirements

 • Je combineert een afgeronde WO-opleiding met data- en/of statistische basis (Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde, Business Analytics, Marketing Intelligence etc.) met enige werkervaring als Web Analist of een vergelijkbare functie. 
 • Je bent helemaal thuis in (of wil heel graag aan de slag met) Google Analytics en Firebase Analytics. 
 • Daarnaast heb je de ambitie om met SQL/Python/R te werken. 
 • Je hebt een proactieve houding, geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies en bent communicatief sterk. Complexe informatie leg je makkelijk aan een niet-technisch publiek uit en je geeft onze business en stakeholders het juiste advies.  

 

Klaar om food retail als Web Analist opnieuw uit te vinden? 

Klik op de sollicitatiebutton en ontdek hoe je dat, samen met enorm diverse én enorm enthousiaste collega’s, werkelijkheid maakt. We willen je daarbij vragen om geen standaard motivatiebrief te sturen, maar een antwoord te formuleren op de volgende vragen: 

 • Waarom zou je bij Albert Heijn willen werken?  
 • Waarom denk jij dat je succesvol gaat zijn in deze functie? Vermijd woorden die in deze vacaturetekst staan en houd het persoonlijk.  
 • Als je één sterk en één persoonlijk verbeterpunt mag noemen, welke zouden dit dan zijn?  

 

Sanne van der Meer, Talent Acquisition Partner Data Science & Analytics vertelt je graag alles over deze vacature via Sanne.van.der.meer@ah.nl

 

Sanne van der Meer

Application process

1.
Apply
2.
Invitation
3.
1st interview
4.
2nd interview
5.
Job offer
6.
Opt. assessment
Apply to: Web Analist
Apply