Sollicitatieprocedure & FAQ

Bij Ahold Delhaize helpen we je graag aan een stage die écht bij jou past. Daarom organiseren wij Matching Days voor stageplekken binnen de richtingen Commercie, Marketing, Communicatie en Finance! Op de Matching Day hebben we een leuk online programma waarbij het mogelijk is om met verschillende managers binnen de door jou gekozen stagerichting in gesprek te gaan. Op een leuke en informele manier kom je erachter wat je als stagiair(e) kunt doen en met wie je zal samenwerken. Is er aan het eind van de middag een wederzijdse klik? Dan ga je naar huis met een stage op zak!

Ben je op zoek naar een ander type stage? Bekijk dan ons online vacature aanbod.

Matching Day

1 Meld je aan

Ben jij nieuwsgierig naar onze stagemogelijkheden? Meld je dan aan voor onze Matching Day via de button 'Bekijk onze Matching Days'! Tijdens je aanmelding voeg je je cv toe en laat je motivatie achter. Wat willen we graag terug zien in een motivatie?

  • Waarom jij een stage wilt lopen bij Ahold Delhaize of één van de merken.
  • Wat je affiniteit is met het vakgebied waarvoor je solliciteert (studierichting, bijbanen, interesses).
  • Wat je wilt leren en wat je komt brengen (jouw sterke eigenschappen).
  • Welke periode je stage gaat lopen.
2 Intake

Nadat wij een selectie hebben gemaakt op basis van jouw cv en motivatie, sturen we je een mail om een belafspraak in te plannen. Daarin bespreken we de laatste details voor deelname aan onze Matching Day. Vervolgens hoor je een week vóór de Matching Day of je bent uitgenodigd om deel te nemen.  80% van de aanwezigen gaat diezelfde dag naar huis met een stage op zak!

3 Matching Day

Hoe kun je je voorbereiden?

  • Ken je cv en bedenk goed wat jouw sterke punten zijn.
  • Denk na over wat je wilt leren in deze stage.
  • Wees jezelf en stel veel vragen.
  • Werk aan je winnaarsmentaliteit; Ready, Set, Match!

Tijdens de online Matching Day leer je meer over onze organisatie en kun je al je vragen aan onze (oud-)stagiair(e)s stellen. Vervolgens ga je in gesprek met verschillende afdelingen op basis van jouw stagewensen. De gesprekken zijn voorafgaand aan de Matching Day door ons gepland en jij ontvangt hier een uitnodiging van. Is er aan het eind van de middag een wederzijdse klik? Dan ga je naar huis met een stage op zak! Dit hoor je de eerstvolgende werkdag.

Veelgestelde vragen

Solliciteren

Voor mijn interesses zijn er geen Matching Days

Naast de Matching Days hebben wij een vacature aanbod op de website staan.

Wanneer kan ik starten met een stage?

Er zijn twee startmomenten per jaar; in februari en september.

Is er een mogelijkheid tot afstuderen bij Ahold Delhaize?

We bieden de mogelijkheid tot afstuderen in combinatie met 4 dagen meewerken. Helaas is het binnen onze organisatie niet mogelijk om fulltime af te studeren.

Hoe lang duurt een stage?

De stages die wij bieden zijn voor 5 à 6 maanden.

Ik werk in de winkel en benieuwd hoe het er aan de andere kant aan toe gaat.

We verwelkomen graag winkelmedewerkers op ons hoofdkantoor, de expertise uit de winkel kunnen we hier goed gebruiken.

Ik kan mijn droomstage niet vinden.

Mocht je geen stageplek tegenkomen op de site die aansluit bij jouw interesses, stuur dan een mail naar stage@aholddelhaize.com, dan kunnen we met je meekijken.

Bieden jullie ook stageplekken aan voor MBO studenten?

We hebben een aantal stageplekken voor MBO studenten, wanneer die beschikbaar zijn zal daar een vacature van op de website staan.

Zal de Matching Day online of offline plaatsvinden?

Door de ontwikkelingen omtrent Covid-19 is het op dit moment niet mogelijk om de Matching Days fysiek bij ons op kantoor te organiseren. Daarom hebben we een leuk online programma opgesteld waarbij het nog steeds mogelijk is om met verschillende managers binnen de door jou gekozen stagerichting in gesprek te gaan. De Matching Days zullen dus online plaatsvinden. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Hopelijk zien we je snel!

Kan ik mij aanmelden voor meerdere Matching Days?

Omdat 80% van de aanwezigen op de Matching Day naar huis gaat met een definitieve stageplek, is het niet mogelijk om aan meerdere Matching Days mee te doen. Onze recruiters denken tijdens de intake graag met je mee welke Matching Day het beste aansluit bij jouw wensen.

Ik ben al afgestudeerd, kan ik nog stagelopen?

Het is alleen mogelijk om stage bij ons te lopen als je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling.

I don't speak Dutch, am I still eligible for an internship at Ahold Delhaize?

Most of our internships are only available for Dutch speaking students. Internships which are available for English speaking students are English written vacancies on our website.

Is het mogelijk om een dag mee te lopen op een afdeling op het hoofdkantoor?

Het is helaas niet mogelijk om een dag mee te lopen.

Is het mogelijk om een duo stage te lopen bij Ahold Delhaize?

Het is helaas niet mogelijk om in een duo stage te lopen, wij bieden enkel individuele stages aan.

Stage lopen bij Ahold Delhaize

Zal de stage op kantoor zijn of vanuit huis?

Door de ontwikkelingen omtrent Covid-19 is het op dit moment niet mogelijk om op kantoor te werken. Thuiswerken blijft daarom de norm, tenzij het absoluut noodzakelijk is om naar kantoor te gaan.

Is er wel genoeg begeleiding als je vanuit huis werkt?

Elke stagiair(e) heeft een stagebegeleider die jou begeleidt, dit zal online zijn. Ook worden er online evenementen georganiseerd vanuit Young Ahold Delhaize en is er een evenementencommissie voor en door stagiair(e)s.

In welke richtingen bieden jullie stages aan?

Om hier een beeld van te krijgen verwijzen we je graag door naar het tabblad 'expertises' en naar ons huidige vacature aanbod.

Krijg ik een vergoeding als ik bij Ahold Delhaize stage ga lopen?

De stagevergoeding bedraagt voor HBO-studenten 450,- en voor WO-studenten 500,- per 4 weken op basis van een fulltime dienstverband. Er is een reiskostenvergoeding afhankelijk van het aantal km's tussen woon en werkafstand. Dit is ongeacht of je in het bezit bent van een studentenreisproduct.