Traineeship

Wat houdt het traineeship in?

Vanaf april kun je weer solliciteren voor de groep die start in oktober 2020.

Waarom Hét Retail Management Traineeship?

 • Drie jaar lang jouw ontwikkeling centraal
 • Werken binnen meerdere vakgebieden en banners van Ahold Delhaize
 • Leiding geven aan maar liefst 150 – 250 medewerkers
 • Impact hebben op het leven van miljoenen Nederlanders
 • De toekomst van Retail bepalen
 • Uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden en een volwaardig salaris

Inhoud traineeship | Jij bentWij biedenWij zijn 

Inhoud van het traineeship:

Leading Retail is voorop lopen door te denken, te durven én te doen

Het Retail Management Traineeship is een driejarig programma speciaal ontwikkelt voor onze leiders van de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat dan ook centraal. De goede begeleiding, trainingen en uitdagende projecten vormen de basis voor een veelbelovende carrière op ons hoofdkantoor. Gedurende deze drie jaar doe je zowel operationele als vakinhoudelijke kennis en ervaring op. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te werken voor verschillende banners (Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en de Europese of Global Support Office van Ahold Delhaize) afdelingen binnen o.a. de volgende vakgebieden:

 • Finance
 • HR
 • IT
 • Marketing/ Digital Marketing
 • Supply Chain
 • Merchandising & Sourcing (Commercie)
 • Project Management (Store Realization / REC)

Het programma in een notendop

Jaar 1 – Hoofdkantoor: Jezelf en de organisatie ontdekken

Waar ben ik goed in, wat zijn mijn drijfveren en hoe werkt de organisatie precies? Dat zijn vragen waar je in het eerste jaar een antwoord op zal vinden. In jouw eerste functie, die door ons is aangewezen, ben je meteen onderdeel van een team en krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Samen met professionals uit je vakgebied denk je na over kansen en oplossingen voor ons bedrijf. Voortdurend wordt je uitgedaagd om kritisch te zijn, jezelf te ontwikkelen en steeds een stap extra te zetten. De trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de intensieve begeleiding die je krijgt gaan je hierbij helpen.

Jaar 2 – De winkel: Als Assistent Supermarktmanager aan de slag!

Dit jaar ga je de operatie (Supermarkt/ Distributiecentrum/ Online) leren kennen, maar bovenal staat de ontwikkeling van jouw leiderschapskwaliteiten centraal. Je gaat leidinggeven aan minimaal 150 tot 250 medewerkers en bent bovendien medeverantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Als onderdeel van het managementteam zorg je ervoor dat alles optimaal draait. Alles wat je leert tijdens de trainingen kan je meteen in de praktijk gaan testen! Door te doen leer je managen, coachen, motiveren, feedback geven en ontvangen en communiceren op alle niveaus. Dit jaar is een ervaring waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Jaar 3 – Hoofdkantoor: Next level

In het derde jaar neem je al je kennis, ideeën en skills mee terug naar het hoofdkantoor. Ineens weet je veel beter hoe de operatie in elkaar zit, wat wel en niet werkt in de praktijk en misschien nog wel belangrijker waar je wel en geen energie van krijgt. Samen met de trainee coördinator heb jij een nieuwe functie gevonden die bijdraagt aan jouw leerdoelen. Hierbij kies je ervoor om je verder in een vakgebied te gaan verdiepen of dat je jouw kennis en ervaring gaat verbreden binnen een ander vakgebied. In jouw nieuwe functie weet je goed hoe je mensen mee moet krijgen en werk je een stuk zelfstandiger dan in het eerste jaar.

Jij bent:

Een toekomstig leider van Ahold Delhaize. Je herkent jezelf in onze leiderschapscompetenties: leidinggeven, ondernemend en commercieel denken, netwerken, klantgerichtheid, samenwerken, innoveren en beïnvloeden.

Je hebt (bijna) een WO Master opleiding afgerond en daardoor uitstekende analytische vaardigheden. Je hebt niet meer dan 2 jaar fulltime werkervaring maar hebt tijdens je studie zeker niet stil gezeten. Daarnaast durf je out of the box te denken en kan je niet wachten om jouw ideeën bij Albert Heijn of een van de andere Nederlandse merken van Ahold Delhaize te mogen uitvoeren. Als je eenmaal binnen bent heb je in no time een enorm netwerk opgebouwd en weet je precies hoe je je collega’s mee moet krijgen. Je werkt graag samen met anderen en neemt van nature de leiding. Je kan dan ook niet wachten om in je tweede jaar als Assistent Manager aan de slag te gaan.

Wij bieden:

Bij Ahold Delhaize investeren we graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. In samenwerking met trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin bieden we jou een uitdagend programma bestaande uit trainingen, persoonlijke coaching en master classes. Dit Traineeship bevat dan ook alle ingrediënten voor een vliegende start van jouw carrière.

Verder bieden wij:

 • Een start salaris van ruim € 3.300,- bruto per maand
 • 25 vakantiedagen en nog eens 20 dagen ADV die je vrij kunt besteden (45 dus)
 • Korting op je boodschappen en bonussen in de vorm van winstuitkering
 • 3 uitdagende banen in 3 jaar, die niet alleen zorgen voor enorme persoonlijke groei maar die ook de kans bieden om te ontdekken waar je écht goed in bent.
 • Leren van en met leuke collega’s binnen verschillende vakgebieden of banners
 • De kans om je stempel te drukken op dé toonaangevende retailer van Nederland
 • Werk met impact op een beter leven voor iedereen

Wij zijn:

Werken als Retail Management Trainee doe je onder de vlag van Ahold Delhaize, één van de grootste internationale retailers, leider in supermarkten en e-commerce. We hebben met ons bedrijf grote impact op het leven van alledag. Bij Ahold Delhaize werken 370.000 medewerkers wereldwijd voor meer dan 50 miljoen klanten per week. Door het samen elke dag beter te doen en te innoveren, versterken we onze voortrekkersrol. Zo bouwen we aan vertrouwde lokale merken. Sterke merken waar je veel kennis, ervaring en slagkracht vindt. Vanaf ons hoofdkantoor in Zaandam werken we met ruim 1.500 collega’s voor o.a. onze Nederlandse merken zoals Albert Heijn, Gall&Gall en Etos maar ook vind je hier onze Europese en Global support offices.

Talent Acquisition Specialisten
Anne Guit
Talent Acquisition Specialist - Young Professionals